OBREDI

obredi

Pješčane plaže posute laticama ruža, povjetarac na terasi luksuznog hotela kojeg zapljuskuju valovi, skriveni šumarak u raslinju maslina, paluba broda koji brodi prema nekom od tisuću jadranskih otoka… bezbrojne su mogućnosti gdje u Dalmaciji možete razmijeniti zavjete s onim koga volite najviše na svijetu.

crkveno vjenčanje

Vjenčanje u jednoj od brojnih crkvica, katedrala ili na otvorenom posvećenom prostoru u blizini kapelice ili crkve savršen je način kako učiniti vaše vjenčanje nezaboravnim, nudeći Vam mogućnost otkrivanja duge i bogate povijesti ovog kraja, njegove arhitekture i umjetnosti. Uz brojne svjetski poznate lokalitete, nudimo Vam i one manje poznate dalmatinske dragulje, pomalo skrivene od očiju javnosti.
Kada se odlučite za pravu lokaciju, nama prepustite pripremu, dogovor i organizaciju ceremonije. Sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u rješavanju administrativnih aspekata organizacije vjenčanja kako biste se mogli u potpunosti posvetiti uživanju u najposebnijem danu vašeg života. Većina crkava u Hrvatskoj su rimokatoličke, međutim u većim gradovima redovito se organiziraju i vjenčanja za pripadnike pravoslavne, židovske, islamske i drugih vjeroispovjesti.

obnavljanje zavjeta

Oduvijek ste željeli ponoviti one riječi koje ste jednom drugom dali i na taj način započeli divno putovanje zajedničkog bračnog života. Ljubav koja je bila vaš vjerni suputnik zaslužuje priznanje i slavlje a biseri Dalmacije su pravo mjesto za ovakvu romantičnu proslavu. Želite li ponoviti identičnu ceremoniju kao na dan vjenčanja ili dodati svemu dašak nečeg novog što možda ranije niste mogli, prepustite nam da vam pomognemo i zajedno s vama odamo počast ljubavi.

SIMBOLIČNO VJENČANJE

Ukoliko ste već sklopili brak u svojoj zemlji ili jednostavno želite izbjeći pravnu proceduru prijave i sklapanja braka u Republici Hrvatskoj, simbolična ceremonija vjenčanja je savršeno rješenje kako proslaviti ljubav, na koju ste se zavjetovali, na najljepšim lokacijama u Dalmaciji. Pustite mašti na volju i prepustite nam da osmislimo jedinstvenu proslavu vjenčanja krojenu baš za Vas!

CIVILNO VJENČANJE

Pješčane plaže posute laticama ruža, povjetarac na terasi luksuznog hotela kojeg zapljuskuju valovi, skriveni šumarak u raslinju maslina, paluba broda koji brodi prema nekom od tisuću jadranskih otoka….bezbrojne su mogućnosti gdje u Dalmaciji možete razmijeniti zavjete s onim koga volite najviše na svijetu. Vaši snovi se mogu ostvariti s lakoćom jer sve predradnje oko prijave vjenčanja i dokumentacije preuzimamo mi. Na vama je samo da poželite.

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA SKLAPANJE CIVILNOG VJENČANJA

Sva dokumentacija neophodna za sklapanje braka mora biti dostavljena u originalu najkasnije trideset dana do dana održavanja ceremonije. Rodni list ne smije biti stariji od 90 dana. Kako bi se ceremonija održala, potrebno je najmanje jedan dan prije prijaviti sklapanje brak u matičnom uredu u gradu u kojem će se vjenčanje održati. Samoj prijavi, kao i ceremoniji, prisustvuje i službeni prevoditelj. Dokumentacija potrebna za službeno sklapanje braka varira od zemlje do zemlje, stoga je uputno kontaktirati veleposlanstvo vaše zemlje u Republici Hrvatskoj i raspitati se oko detalja i eventualnih pravnih specifičnosti. Važno je obratiti pozornost na valjanost putovnica i podudarnost imena mladenaca i kumova na važećim ispravama.

Za sklapanje braka potrebne su sljedeće isprave:

– izvadak iz matice rođenih (ne stariji od tri mjeseca)
– kopije putovnica mladenaca i kumova
– potvrda o slobodnom bračnom stanju (ako je izvadak iz matice rođenih stariji od tri mjeseca)
– odluka suda o dopuštenju sklapanja braka (ako brak sklapa maloljetnik stariji od šesnaest godina, odnosno djeca braće i sestara te djeca polubraće i polusestara).

Većinu dokumenata je potrebno ovjeriti službenim Apostille pečatom.