Restoran Zoi

Lokacije u Splitu

Večera na čarobnoj terasi u starom gradu Splitu, smještena na južnom dijelu Dioklecijanove palače stare preko 1700 godina, sigurno zvuči intrigantno, zar ne? Što ako biste mogli održati svadbu upravo na ovom mjestu?

 

ZOI je smješten na južnom pročelju Dioklecijanove palače na mjestu gdje su se nekada nalazile carske odaje. Carske odaje formirale su blok uz more, odmah iza južnog zida palače gdje se nalazi ZOI. Upravo je carski Triclinium (blagovaonica) bio upravo ovdje, pružajući ovom mjestu posebnu povijesnu energiju za uživanje u razrađenim večerama, filozofskim raspravama i zabavama.

 

Već više od tisuću godina kraljevi, prodavači, trgovci i robovi posjećuju Split i ostavljaju svoj trag na životu ovog grada (ZOI – grčka riječ za život). Život se oblikovao kroz vrijeme djelovanjem izuzetnih pojedinaca ali i običnog čovjeka, interakcijom različitih kultura i životnih sudbina te je upravo to misao vodilja jedinstevnog menu-a ZOI-a, jedinstvena gastro priča kroz vrijeme.  Mjesto na kojem se savršeno stapaju glazba, razgovori i gradski zvukovi, dok se ugodno opuštamo na carskoj terasi, uz čašu vrhunskog vina i  nježne poljupce mediteranskog povjetarca.

 

Nezaboravnim gastro iskustvom kroz paletu autentičnih jela jedinstvenog Mediterana predstavljenog kroz povijet i pomno odabranih vina, ZOI jamči nezaboravno iskustvo za Vaš poseban dan.