Restoran Nautika

Lokacije u Dubrovniku

Na Pilama, u blizini mora, na samom ulazu u staru gradsku jezgru, nalazi se restoran Nautika s čije ćete terase uživati u neponovljivom i jedinstvenom pogledu na more, zidine i tvrđave Lovrijenac i Bokar.Smještena na lokaciji nekadašnje dubrovačke pomorske škole u kojoj su od 1881. godine čuveni dubrovački kapetani stjecali znanje.  Nautika je zadržala izgled kojim podsjeća na svoju bogatu povijest i zlatno doba Dubrovačke Republike. Renomirani časopis Condé Nast Traveller proglasio je 2008. godine Nautiku šestim najromantičnijim restoranom na svijetu.

 

Uloga kuhara započinje ondje gdje rad obrtnika i djelo prirode, prestaje. Ona se sastoji u tome da se napravi vrlo dobrim ono što je već samo po sebi jako lijepo. Nautika je mjesto gdje se ujedinjuju tradicija, kvaliteta i kreativnost te stvara potpuno nova “uzvišena” dimenzija mediteranske kuhinje.

 

Svadbene večere ili večere dobrodošlice mogu se održati isključivo privatizacijom jedne od tri terase. Sve terase gledaju na more i zidine Starog grada. Lovrijenac na prvom katu može smjestiti maksimalno 24 osobe u gala postavi, Penatur terasa maksimalno 50 osoba, a terasa Brsalje može primiti do 40 osoba. Restoran ima tri prekrasne sale kao pristojnu zamjenu u slučaju lošeg vremena, te salon za pića dobrodošlice i domjenka.