Hotel Palace Elisabeth

Lokacije na Hvaru

Hotel Palace Elisabeth najstariji je hotel na otoku Hvaru, izgrađen na mjestu same svjetovne vlasti u hvarskoj povijesti – rezidencijalnom kompleksu Kneževe palače na glavnom gradskom trgu. Svoj najveći značaj imala je u razdoblju venecijanske vlasti, kada su se na ovom prostoru izmjenjivali knezovi i providuri, te je svaki ostavio trag u povijesti ovog mjesta. Nakon propasti Venecije palača gubi sjaj, postaje zapuštena te je na kraju srušena na prijelazu 19. U 20.st. Na njezinom mjestu stvoren je lječilišni hotel carice Elizabete (Kurhotel kaiserin Elisabeth) koji je više ili manje uspješno prebrodio sve nevere proteklog stoljeća. U spomen stoljetnoj venecijanskoj baštini koja je ovom gradu ostavila predivne kamene spomenike te slavi stare Austrije koja je potaknula razvoj turizma u malenoj, udaljenoj provinciji, hotel Palace Elisabeth predstavlja najbolje od ta dva svijeta, skladno uklopljenih u jedinstveni doživljaj na otoku sunca.

 

Izdvojen jedinstvenom arhitekturom i izuzetnim dizajnom, ovaj prepoznatljiv hotel otkriva suštinu starog europskog šarma.

 

Sve sobe imaju pogled na Glavni trg i imaju prekrasan pogled na Hvarski zaljev i zalaske sunca nad Paklinskim otocima. Tijekom boravka u ovom povijesnom hotelu s pet zvjezdica možete uživati ​​u ukusnoj večeri u hotelskom restoranu ili pijuckati koktele i slušati umirujuću jazz glazbu na terasi bara Arsenal s pogledom na hvarsku marinu.

 

Crkva sv. Kuzme i Damjana, smještena istočno od zgrade hotela, u sačuvanom obliku najstarija je crkva u Hvaru. Inventar crkve je zbog obnove odnesen u ostale crkve u gradu, a u svojoj jednostavnosti i intimnosti idealan je prostor za vjenčanja, krštenja i ostale sakralne obrede.

 

Ovo luksuzno mjesto od ogromne povijesne važnosti, u potpunosti obnovljeno kako bi udovoljilo najvišim standardima luksuza i usluge, može biti vaše mjesto iz snova za destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj. Hotel je dostupan za rezervacije vjenčanja uz potpunu privatizaciju hotela na bazi 3 noćenja.  Također je i najbolji izbor za luksuzan odmor u Hvaru i idealna destinacija za medeni mjesec!

 

Glazba je dopuštena do ponoći, ali hotel nudi prekrasnu after party mogućnost do ranih jutarnjih sati, u njihovom Crvenom salonu.