ETNOGRAFSKI MUZEJ I VESTIBUL

Lokacije u splitu

Ljubav Cara Dioklecijana i njegove Priske pripovijedana je stotinama godina. Ideja o vjenčanju u srcu Dioklecijanove palače sigurno je intrigantna. Slavljenje Vaše ljubavi u utočištu nadaleko poznate carske ljubavi je solucija za svakoga tko želi nešto više na svoj veliki dan.

 

Etnografski muzej u Splitu, u blizini Peristila, jedinstven je obzirom na činjenicu da se nalazi na lokaciji iz četvrtog stoljeća. Radi se o Dioklecijanovim carskim spavaonicama, najintimnijem dijelu palače. Malo dalje, muzej također uključuje i jednu od najstarijih crkava Splita, Crkvu Svetog Andrije de Fenestrisa iz sedmog stoljeća, koja predstavlja potencijalnu lokaciju za intimnu ceremoniju vjenčanja. Kroz dvorište palače obitelji Božičević-Natalis iz ranog srednjeg vijeka, posjetitelji dolaze do rimskog stubišta koje vodi do krova Vestibula, koji nudi izvrstan pogled na centar i rubne dijelove Splita, kao i na more i obližnje otoke.

 

Dvorište ove veličanstvene palače savršeno je mjesto za intimnu ceremoniju vjenčanja do 75 osoba s prijemom uz zdravicu na jedinstvenom vidikovcu na zvonik sv. Duje s jedne i pogledom na more s druge strane. Ovo jedinstveno mjesto sjajan je izbor za mala intimna vjenčanja u samom srcu Dioklecijanove palače.